Relaţii

Se spune că “secretul” reuşitei unei relaţii stă în a petrece destul de mult timp împreună. Ambii parteneri au nevoie de confortul asigurat de siguranţa mai mult sau mai puţin aparentă.
Capacitatea de a face compromisuri este, se pare, o altă reţetă a reuşitei convieţuirii în doi. Dar şi compromisul are anumite limite. Dacă vine doar dintr-o direcţie, cel care face compromisurile va obosi la un moment dat. Are, la rândul lui, nevoie de înţelegere.
Comunicarea deschisă este un alt factor care asigură reuşita. Dar chiar şi în cazul comunicării pot apărea probleme. Pentru că nu este de ajuns să “comunicăm” o problemă, pentru ca aceasta să se rezolve.
Există însă, în mod remarcabil, cupluri care rezistă – nu un an sau doi, ci zeci de ani –la depărtare. Care este oare secretul lor?
Ce “ţine” aceste relaţii într-o formă bună? Ce le face să dureze? Vorbesc despre cupluri în care partenerii nu duc vieţi duble, în care gelozia sau neîncrederea nu reuşesc să pătrundă. Pe aceştia, depărtarea îi ajută să aibă grijă mult mai mult faţă de unele aspecte. Intensitatea trăirilor lor este mult mai puternică, gesturile lor sunt mult mai atente.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *